Thursday, January 6, 2011

pehh bapak rinduu XD



wehh.mana korang ni.juryn.mas.rasid.fara.jell.fyqa.qur and semuaaa.semua dah lupakn aku kan.sedih betul.kenangan masa form5.alahaiii.betul lahhhh (!).dulu smua ckap jangn lost contact.tapi skrg apa sudah jadi.nak kata tkar number?masing2 senyap.tak ada satu bunyi pon.satu kring pon tkde seyh.ak rindu nak bergosip setiap pagi.makn sembunyi2.marah prefect.kena marah sebab tak buat homework yg berlambak tu.konon otai.ecehh.otai pon kena mintak maaf jugak duhhh akhirnya.hahaha.rindu jugk nak uruskan kes si jelly yg berlambak dlm file tu.sorang jadi hakim.lawyer.haha.then kena panggil "kambing hitam".smpai sekarang pulak tuuu..tagged yg paling mcm bodoh.tapi sangat2 bermakna.time ICt.tuu lahh,pegii print untuk kawan kawan dan jugak aku.last2 , aku yg kena sorang.tu lah digelar KGHM.hahaha.kena kejar dgn puan R dan puan H (bukan nama sebenar,haha) pasal celak .pehh.tak pernah aku pkai celak pegi sekolah.dari form1 asyik kena attack sebab pkai celak.mmber pon ketawakan je,bkn nak back up si anak hashim ni(!!).siap suruh basuh segala bagai.padehal,tak penah pkai."mata saya mmg mcm ni cikgu" . cikgu H " awak ingat saya bodoh?" hahaha." mmg ponn cikgu bodoh" (monolog dalaman,haha).ingt aku berani nak kata mcm tuu .hahaha.tak baik sial aku.result belum kluar lagii ni.restuu penting.ahaaa :D
salam (!)

i missed my ayah :(



27.12.2007-27.12.10

tarikh tu.aku ingat lagi.da tak akan pernah padam dlm sejarah hidupku.orang yg paling paling aku syang pergi buat selama lamanya.ahaaaa:(.before dia pergi,dia ada suruh aku buat bubur.then,dia kata,bubur aku buat keras gilaaaa :D,boleh bagi anjing makan.last word then dia sakit.memg tak akan lupa.aku rindu bagi dia minum guna straw.menitis air mata time tu.sebab sedih.ayah yg selama ni kuat dan hebat.jadi lemah smpai nak makan pun kena suap.saat dia terkaku.hati aku rasa macam dahh takde harga.jiwa kosong.aku peluk dia kuat kuat . mintak maaf. hope sngt time tu dia boleh dngar.air mata berjurai2.aku dapt tengok dlm mata akak dan abg2 aku.berkaca2.tapi diorag tahan.sebab diorang kuat.tapi akuu????pehhhh.sedihnya tuhan je yang tahuu.rasa mcm tak percaya pun ada.time nak kebumi.alahai.rasa nak masuk liang lahad tu sama sama.sumpah.tak sanggup nak tengok arwah ayah masuk dlm tuu.dalam otak fikir.siapa nak tmann arwah tidur mlm ni?gelap.sunyi.tiap tiap malm menangis.duhh.tak sanggup daaa.kenapa ya Allah.kenapa dia pergi awal sngat??aku belum cukup kuat lagi.aku betul2 perlukan dia..klau lah tuhan boleh "consider".please.i'm begging.pinjamkan dia sekejap.nak peluk ketat ketat.seminit?.its okey. sebab14 tahun ygg kau pinjam kan belum cukup.menitis air mata :"( hope tidur mimpi diaaa :) selamat (!)

new life.new dreams :)





luu orang happy.saya tidak.
mana liyana pergi?hahaha.aku ada je lahh.no worries.i've made my own decision to get away from friends's life.maybe?ahaa :D act,aku dahh mls nak semak semak dlm hidup u all lagi.u all happy kan tanpa aku.satu mlm aku fikir,and finally.aku berjaya.lupakan semua.dlm sekelip mata.hahaha.tipu lebihh seyy.bukan senang.tapi itu yg terbaik.aku dah tak nak sakit.sebab luu tak tahu mcm mana gua sakit kan?(!)jadi lebih baik kau,kau,dan kau, aku lupakan.kau diam okey?jgn byk tanya.jgn byk bunyi.adat dunia.pasti ada perpisahan.aku bleh terima,aku kuat.asal kau tak boleh?maaf sangat sangat.dalam hati aku?mestii rindu.tapi tak boleh.klau aku teruskan lebih rmai yg akan benci aku.get it(!)aku tak nak orang benci aku lagi.cukuplahh.saya lebih matang.terima kasih :)
ilyallsfdddmmm <3

Friday, December 31, 2010

ulala :)




salam :)
pehh rindu nak berblogging seyy.
first,templates aku asal buat hal ni?tak serupa bikin lahh.grrr.
now nak story mory.
workaholic?haha.fyi,aku dahh resigned dari FOS.waa chaww luu k amoi tua?luu jgnn sibukk call2 waa.hahaha.keje situ boleh mmpus.penat.bosan(!)grrr.dpat cust pulak,mak aii.skit main berlagak lagii.mcm FOS branded nauuuu.waa tak herann lahh.baju pkai buang.haaa :D baru beli FOS nak berlagak.ni lahh orang melayu.jlan berkepak.rasa nak dussh kan sekali.haha.and the good news is BASKIN ROBIN is calling me back (!).ice cream ouh ice cream.nak ice cream free?mehh lahh dtang (: aku boleh tolong suapkan sekali.hahaha.bye FOS.baskin,here i come (!)

Friday, December 17, 2010

i've found it .



aku dah jumpa ketenangan.kebahagiaan in my future maybe?hahaha.buat apa bersedih.lebih baik kita teruskan hidup yg mungkin akan lebih bermakna selepas ini.aku tak runsing lagi memikirkan apa yg telah berlaku seblum ni.SOLAT.yes itu yg telah mmbantu aku.aku redha.ada yg telah berbisik "liyana,Allah dahh tentukan lelaki yg lebih baik dan awak mesti tunggu saat hdirnya lelaki itu" pssst pssst.huuuh.baik.aku akan tunggu.my angel.my hero.hahaha.jiwa kosong.hati tenang.hidup lebih bermakna.act,aku pon pelik why aku nak sedih kan?sebab aku tak sayang dia,maybe dia ygg selalu buat aku happy je maybe?haha.sedangkan dia tak penting at ALL lahh.jealousy?sebab she's my friend je kot.tuu rasa kurang selesa.sebenar benarnya,tkde apa pon lahhhhh.haaha.apa lahh bodoh sangat aku nii.mcam dia tuuu penting 'nauuu' pulak.grrrrr.lepas ni aku akan cuba hargai hidup,hati dan jiwa.no cry.btw,aku doakan kebahagiaan rakan rakan ku.ecehh <3 .momoe kardashian.just like me.you must be strong ya.must!dont let emotion over acting.kauu sbar ya sayangg.gue happy punyai sahabat gayak lo.hahaha.aku dahh happy,kau bila?haha.berlagak sial.lalala.dan untuk kauu?i've found my new lovely life without youuu (:

Sunday, December 12, 2010

bye lover !



i'm leaving sayangg .

finally . dahh stop texting , calling i bolehh muhammad izzat ?
youu kan dahh tak suka i lagii , i kan sial bagi youu kann ??
so apa lagiii nihh ?
go on wth ur life without me .
i love youu so much much more , tapi soryy i dahh tawar hati .
picture ygg da pada i , biar i smpann baik baik .
sweet mcm gulaa , tapi skrg pahit gilaaa :)
grrr . saya 549 awak !





couple is not allowed :)



kann baguss kann ??

HAHA .

kan bguss kalau manusia kat dunia ni tak bolehh bercouple lansunggg . hahaha . takde oranggs putus cinta , takde oranggs menangis , takde oranggs sakit hatii , dan maybe takde orangggs bunuh diri . wahhh . best nyaaa . btw , couple untuk apa wehh ?? suka suka ? main main ? nak top ? nak disayangi ? nak dibelai ? nak dipegang pegang ? hahaha . walawehhh , rasanya couple perlukan pengorbanan besar . kalau tak berani nak "korban" hargadiri , baik jgnn couple . statement bodoh :) lalala~ first kenal , then text hari hari , mula happy , rasa disayangi , couple , sayang , rindu , cinta , "webcam" , jumpa , bagai pinang di belah dua , gaduh , baik , gaduh , baik ,  piijak semut tak matiii , make over , but lastly BREAK UP mcm tuuu jehh ?? Lahhh . apa motiff ?? tak fhmm konsepp maybe , ahaha =.= bila difikrkan balik . utk apaa couple kann ? tapi mcm aku yg dahh sedar "hakikat" bercouple pon tak serik serik lagii . sebab couple besssttt , bf tuhh mcm superbman lahh . dia lahh hero , dia lahh pelawak , dia lahh yg hari2 buat akuu senyum dan gelak besauuu . hahaha . cyy lahhh ! utk ygg masih belum couple . ada BERAN awak nak couple ?? tak pyhh couple couple . kahwin je trusss . lepas tuu cerai . haiyaa . sama jugakkk kann . baik jadi andartu jeh kot . senang :)